De zender
Seizoenen
MEER WETEN
Personages
MEER WETEN
De concurrentie
MEER WETEN
Vorige slide
Volgende slide

De zender

The Blacklist is het zoveelste kindje van NBC, dat staat voor National Broadcasting Company. Dit is een van de grootste Amerikaanse televisie- en radionetwerken die Amerika rijk is. Eigenaar is het mediaconglomeraat NBC Universal. NBC geniet grote bekendheid vanwege het succes dat het viert met televisieseries.

NBC bestaat uit tweehonderd televisiestations

NBC is gevestigd in het bekende Rockefeller Center in New York. Bij het netwerk zijn tweehonderd televisiestations aangesloten. NBC is de laatste van de grote drie, van CBS, ABC en CBS. NBC werd in 1986 overgenomen door General Electric. Momenteel is NBC het op drie na best bekeken televisiestation van Amerika. Waar NBC echter vooral bekend om is geworden zijn de talloze televisie series. NBC heeft een neusje voor de juiste series en het aantal succesvolle series is al lang niet meer op de vingers van twee handen te tellen.

Van The Cosby Show tot Knight Rider

Kijken we naar het verleden dan kun je denken aan The Cosby Show, met de inmiddels uitgekotste Bill Cosby als grote roerganger. Ook The Golden Girls is zo’n succes. In de periode dat NBC op de proppen kwam met series als The A-Team en Knight Rider was het overigens verreweg het meest bekeken tv station van de Verenigde Staten. The A-Team wordt nog steeds uitgezonden over heel de wereld, terwijl Knight Rider de doorbraak was van David Hasselhoff.

Ruimtewezen Alf werd wereldberoemd door NBC

NBC bood echter nog veel meer series die wereldberoemd werden. Wat dacht je van bijvoorbeeld Miami Vice, Seinfeld en The Fresh Prince of Bel Air. Ook bekend is Law & Order, Blindspot, Saturday Night Life en The Biggest Loser. Ook ruimtewezen Alf werd wereldberoemd met dank aan de NBC. Wat dat betreft is het logisch dat The Blacklist ook afkomstig is uit de koker van NBC.

RECENTE BERICHTEN