Seizoenen

The Blacklist was in ons land te zien op de zenders RTL 4 en RTL 5 en was voor het eerst te zien op NBC. In 2013 maakte de wereld kennis met Raymond Reddington, toch dé hoofdrolspeler in deze spannende serie. Want wat je ook van The Blacklist vindt, elke aflevering opnieuw is het spannend tot aan de laatste tel.

Pandora's box

Eerste seizoen in 2013

In 2013 zien we aflevering 1 van de eerste serie. Reddington meldt zich dan bij de FBI omdat hij graag met ze samen wil werken in de strijd tegen criminelen. Reddington wordt op dat moment zelf als een crimineel beschouwd en dat maakt een vlekkeloze samenwerking dan ook onmogelijk. Het is iets dat in alle seizoenen terug zal keren. Reddington heeft een lijst met criminelen samengesteld die onschadelijk gemaakt moeten worden, de lijst speelt ook een belangrijke rol in alle seizoen van de populaire serie.

De relatie tussen Reddington en Keen

Rode draad is ook de verhouding tussen Reddington en Liz Keen. In alle seizoenen van The Blacklist wordt deze speciale relatie uitgediept. Soms is er intense haat, soms lijkt het intense liefde. Elk van de afleveringen in de zeven gemaakte seizoenen bestaan uit 22 of 23 afleveringen. Het meest recente seizoen, seizoen 7, is daar de uitzondering op met 19 afleveringen.

Komt er een seizoen 8?

Dat voorlopig laatste seizoen 7 eindigt na de negentiende aflevering is geen bewuste keuze. Het heeft alles te maken met de uitbraak van corona. Met behulp van computeranimaties kon aflevering 19 als afsluiter van het zevende seizoen gemaakt worden. Wat de toekomst brengt en of er een seizoen 8 van de serie komt, is niet bekend. Gezien de grote populariteit echter kan een achtste seizoen bijna niet uitblijven. Want ondanks de inmiddels al zeven seizoenen heeft de serie nog helemaal niets aan kracht ingeboet. Gaandeweg de seizoenen overigens, wordt niet zelden een crimineel van de lijst van Reddington in twee afleveringen behandeld. Daarbij luisterde de tweede in die reeks altijd naar de subtitel ‘Conclusion’.

RECENTE BERICHTEN