Personages

In feite draait in The Blacklist alles om Raymond ‘Red’ Reddington, een crimineel die op voortreffelijke wijze gespeeld wordt door James Spader. Behalve Spader is met name de rol van Elizabeth ‘Liz’ Keen, vertolkt door Megan Boone, belangrijk zoals de relatie tussen deze twee hoofdrolspelers in de serie ook steeds duidelijker wordt en een van de vele rode draden vormt.

James Todd Spader: geen kleine jongen

Raymond Reddington dus, op sublieme wijze gespeeld door James Todd Spader. De acteur genoot voor hij zijn opwachting maakte in The Blacklist al naam met onder meer rollen in de serie The Practice en rollen in bekende films als Pretty in Pink, Seks, Lies and Videotape, Crash en Stargate. Het leverde hem drie Emmy Awards en een Satellite Award. Daarnaast werd hij genomineerd voor een Golden Globe en voor tal van Satellite Awards. Geen kleine jongen dus.

Reddington wil alleen samenwerken met Liz Keen

De ervaring van Spader maakt van Raymond Reddington een onnavolgbare crimineel, die het echter na alle jaren wel genoeg vindt. Hij meldt zich bij de FBI en wil samen met deze partij samenwerken. Reddington heeft een lijst met criminelen die als het aan hem ligt stuk voor stuk uitgeschakeld moeten worden. Reddington wil in dat kader alleen samenwerken met de jongste bediende van de FBI, Liz Keen. In de zeven seizoenen die volgen en waar tal van criminelen uitgeschakeld worden, draait het om de speciale band die Reddington heeft met Liz.

Reddington heeft een eigen agenda

Bovendien zegt Reddington wel steeds samen te willen werken, in de praktijk echter houdt hij er ook nog een eigen agenda op na. In de meeste gevallen is Reddington iedereen te snel af, zoals dat voor vrijwel alle hoofdrolspelers in tv series geldt. De makers van The Blacklist slagen er echter steeds opnieuw in om te verrassen. En daarmee weet deze serie zich al jarenlang te onderscheiden.

RECENTE BERICHTEN